17 Eylül 2014 Çarşamba

5 ADIMDA İLNGİLİZCE KELİME EZBERLEME



     Yukarıdaki videoda da gördüğümüz gibi İngilizce iletişim kurarken gramer bilgisine hakim olmak tek başına birşey ifade etmez, bu yüzden de bunu kelime bilgisiyle taçlandırmak gerekir :)

    İngilizce sözcük dağarcığı açısından bir okyanustur diyebiliriz ve bu okyanusla nasıl başa çıkılacağı konusu uzun süredir tartışılagelmektedir. 

   Peki kelime bilgisini artırmanın pratik yolları yok mu, elbette var.


1).  KÜÇÜK KAĞITLARA NOT EDİN:

   Öğrenmek istediğiniz kelimeleri küçük kağıtlara yazarak sürekli göreceğiniz bir yere yapıştırabilir veya yanınızda taşıyabilirsiniz. Böylelikle birkaç defa gördükten sonra hafızanıza yerleşmesi ve  hatırlamanız kolaylaşacaktır.


2). YABANCI ARKADAŞLAR EDİNİN:

   Öğrendiğiniz kelimelerle alakalı zihninizden cümleler ve diyaloglar kurarak işe başlayabilirsiniz. Daha sonra internet ve sosyal medyanın yakınlaştırıcılığından faydalanarak yabancı arkadaşlar edinin. İngilizce iletişim kurarken anlayamadığınız kelimeleri not edip karşılıklarını öğrenin. Aynı yöntemi, kendinizi ifade ederken tıkandığınız sözcükler için de yapabilirsiniz. Sözcük dağarcığınıza yeni katılan bu kelimelerle ilgili cümleler kurarak hafızanıza yerleştirmeyi ihmal etmeyin.


3). DİNLEYEREK ÖĞRENME METODU:

   Öğrenmek istediğiniz kelimeleri bir mp3 çalar cihazına atıp, hafızanıza yerleşene kadar defalarca dinleyebilirsiniz. Fakat dinleyerek öğrenme metoduyla başarılı olmak, çalışmanın daha uzun bir zaman dilimine yayılmasıyla mümkün olacaktır.


4). YAZARAK ÖĞRENME METODU: 

   Bu yöntemi uygulamak için öğrenmeyi hedeflediğiniz kelimeyi hafızanızda yer edene kadar sürekli yazmanız gerekmektedir.

   Papağan metodu; ezberlenmek istenen kelimenin hafızaya yerleşene kadar sesli bir biçimde tekrar edilmesidir. 

   Yazarak öğrenme metodu, papağan metoduyla birleştirildiğinde hem görsel hafıza hem de işitsel hafıza kullanılacağından yeni öğrenilen kelimelerin hafızada kalıcılığı artacaktır.


5). UYKU ÖNCESİ TEKRAR YAPIN:

   Uzmanlar, hafızanın hiçbir şeyi silmediğini fakat öğrenilen bilginin %60'ının ilk 24 saatte unutulduğunu belirtmektedirler. Beynimiz uyku esnasında da işlevine devam etmekte olduğundan gece yatmadan önce yapılan tekrarın ertesi sabah da net bir şekilde hatırlandığı gözlemlenmiştir.

Herkese başarılar
TAKE CARE :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder